Kotivakuutus

Taloyhtiön kiinteistövakuutus ei kata kaikkia vahinkoja. Kiinteistövakuutuksella vakuutetaan rakennus ja siihen kiinteästi asennetut rakenteet ja kalusteet sekä kiinteistöä palveleva lvis -tekniikka.

Asukkaiden omaisuus/irtaimisto ja osakkaan kunnossapitovastuulle kuuluvat rakenteet eivät kuulu kiinteistövakuutuksen korvauspiiriin, vaan ne on vakuutettava erikseen kotivakuutuksella. Kun kiinteistössä sattuu vahinko – esimerkiksi putkivuoto, viemäritukos, tulipalo, ilkivaltaa – aiheutuu siitä usein menetyk­siä myös asukkaiden irtaimistolle. Huomioikaa, että edellä mainituissa vahingoissa voi asukas joutua muuttamaan huoneistostaan pois remontin ajaksi. Kiinteistövakuutus tai taloyhtiö ei korvaa asumisen keskeytymistä, vaan tätä varten asukkaalla on oltava oma vakuutus. Yhtiö tai kiinteistövakuutus ei korvaa myöskään vuokratulon keskeytymistä osakkeen omistajalle.

Oman vakuutuksen korvaavuus on syytä selvittää ennakkoon, sillä laajakaan kotivakuutus ei korvaa kaikkia vahinkoja. Lisätietoja saa Kuluttajien Vakuutustoimiston ja Vakuutuslautakunnan sivuilta.

Isännöitsijä Oulu