Ohjeita uudelle osakkeen omistajalle

Tervetuloa osakkeenomistajaksi isännöimäämme taloyhtiöön! Olemme koonneet alle muutamia ohjeita uudelle osakkeenomistajalle.

Rekisteröityminen

Jotta osakesiirtonne voidaan merkitä taloyhtiön osakeluetteloon, tulee kiinteistövälittäjän tai teidän toimittaa isännöitsijälle seuraavat paperit osakkeen saantoon liittyen:

  • Kauppakirja tai muu saantotodistus (mm. perunkirja, osituskirja)
  • Todistus varainsiirtoverosta (saat tämän OmaVeroon ja postitse noin kahdessa arkipäivässä maksamisesta, kiinteistövälittäjäkaupoissa riittää välittäjän antama varainsiirtoveroilmoituksen vastaanottokuittaus)
  • Kopio osakekirjasta. Osakekirjassa tulee olla siirtomerkintä tehtynä saannon merkiksi ennen rekisteröintiä

Ilmoittakaa isännöitsijälle myös yhteystietonne ja huoneistoon muuttavat asukkaat. Ilmoituksen voitte tehdä tai pyytää vuokralaistanne tekemään kotisivujemme kautta kohdasta muuttoilmoitus.

Maksulomakkeet

Kun osakkeiden siirtyminen on vahvistettu isännöitsijätoimistolla, isännöitsijä toimittaa teille maksulomakkeet vastikkeen ja muiden maksujen suorittamiseen.

Tarkistakaa maksulomakkeessa olevat nimi- ja osoitetiedot sekä veloitusten oikeellisuus ja ilmoittakaa mahdollisista muutoksista (esim. henkilömuutokset vesimaksuja varten).

Jos olette itse muuttamassa, katsokaa muuttajan muistilista.

Isännöinti Oulu